Какво е Ринопластика и Защо се Прави Тази Операция?

Ринопластиката е операция за придобиване на нова форма на носа. Тя може да направи носа по-голям или по-малък; да промени ъгъла на носа по отношение на горната устна; да промени върха на носа; да коригира подутини, вдлъбнатини или други дефекти в носа. Различни цени за ринопластика ще намерите в различните градове на България. Стойноста й също така зависи от много други фактори.

rinoplastika-na-nosa

По време на ринопластиката хирургът прави разрези, за да получи достъп до костите и хрущялите, които поддържат носа. Разрезите обикновено се правят вътре в носа, така че да са невидими след операцията.

В зависимост от желания резултат, някои кости и хрущяли може да се отстранят или може да се добави тъкан (от друга част на тялото или чрез използване на синтетичен пълнител).

След което хирургът преподрежда и променя костта и хрущяла, кожата и тъканта се оформят върху структурата на носа. Поставя се шина извън носа в подкрепа на новата форма и започва лечение.

За тази операция на носа в София се използва обща или местна анестезия. Това обикновено се прави като амбулаторна процедура, но понякога изисква нощувка в болницата или в операционния център в града където се извършва.

Хирурзите, които правят ринопластика обикновено имат специализация в пластичната хирургия или оториноларингологията (уши, нос, гърло), или и двете. За красотата и пластичните операции.

 

Защо Се Правят Корекциите на Носа?

Ринопластиката може да промени размера, формата и ъгъла на носа и да го приведе в по-добро съотношение с останалата част на лицето Ви. Тази пластична операция може да коригира структурни проблеми с носа, които причиняват чести проблеми с дишането.

Друга често предпочитана козметична операция от жените е уголемяването на гърдите.

 

Advertisements